Cavaletti inclusief balk - kleur naar keuze

€89,95
* Stukprijs: €84,93 /
Levertijd: 1 tot 20 werkdagen
  • Koop 5 voor €85,45 per stuk en bespaar 5%

Cavaletti

Cavaletti bestaande uit 2 ijzeren houders en één houten balk. Door de cavaletti te draaien kan de hoogte worden veranderd; op de grond, circa 20 cm hoog en 40 cm hoog. De cavaletti's zijn te stapelen waardoor ook hindernissen van grotere hoogte zijn te bouwen. Makkelijk op te ruimen en makkelijk neer te zetten. Gegalvaniseerde ijzeren (verzonken) cavaletti houders. Roesten niet, gaan een leven lang mee. Met veilige afgeronde hoeken. Zeer sterk.

De balken in deze cavaletti komen uit de budget serie, kernhout, geverfd in een kleur naar keuze.

Onverwoestbaar

Van (bijna) onverwoestbare kwaliteit, veilig en gebruiksvriendelijk. Om jaren plezier van te hebben. 

Alle prijzen in onze webshop zijn inclusief BTW

 

Zowel kernhouten als kruishouten balken zijn zeer geschikt voor gebruik in training, op wedstrijd of oefenparcours. Beide houtsoorten zijn even duurzaam en sterk maar verschillen op enkele details:

Scheuren:
Kernhout wordt gezaagd uit het hart van de stam van een boom en kruishout wordt gezaagd uit de omliggende delen van het hart van de boom. Kernhout bevat meer spanning in het materiaal waardoor er lengte scheuren kunnen voorkomen wanneer het hout is gedroogd. Deze scheuren gaan nooit dieper dan de kern van de balk en doen daarom niets af aan de sterkte van de balk. Kruishout bevat minder spanning en daardoor vrijwel geen scheuren. 

Kromming:
Wanneer hout droogt kan deze door de spanning in het materiaal iets krom trekken. Doordat kernhout meer spanning bevat dan kruishout is kernhout hier meer gevoelig voor. Ondanks de lichte kromming (hooguit 1 cm over de gehele lengte) zijn deze balken prima bruikbaar. Kruishout blijft nagenoeg altijd recht.

Gladheid:    
Kruishout heeft een gelijkere structuur dan kernhout waardoor het oppervlak van kruishout gladder is. 

Prijs:
Kernhout kenmerkt zich door een gunstigere prijs.

Samengevat kan worden gezegd dat kruishout optisch perfecter is dan kernhout maar tegelijkertijd duurder in prijs. 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen