2 staanders + 3 balken + 1 hanghek + 8 lepels

Levertijd: 2-3 weken

Basic Hindernis blauw /wit met 2 ijzeren staanders (roestvrij verzinkt), 3 balken, 1 hanghek en 8 ijzeren (hang)lepels.

Basic serie

Hindernissen uit de Basic serie worden gekenmerkt door een eenvoudig maar degelijk ontwerp en vallen in de lagere prijsklasse. Zeer geschikt voor training en recreatief gebruik. 

 

Ijzeren staanders

Gegalvaniseerde (roestvrij verzinkte) ijzeren staander. 1.60m hoog. Roesten niet en gaan een leven lang mee. Prima van gewicht (circa 8 kilo) doch zwaarder dan aluminium staanders. Voorzien van voldoende (hang)lepels (roestvrij verzinkt) voor het aantal bijgeleverde balken. De lepels zijn in elke hoogte in te stellen. 

 

Hanghek

Hanghek in bijpassende kleuren. Materiaal hout gecombineerd met watervast multiplex. Breedte 3 meter. 

 

Balken

De balken zijn 3 meter breed, voorzien van meerdere lagen A-kwaliteit grond- en lakverf. De uiteinden van de balken zijn standaard geverfd en kunnen worden voorzien van einddoppen (meerprijs €2 per balk). Geef uw keuze aan boven in het scherm. 

Wilt u meer balken bij deze hindernis? Alle balken zijn los bij te bestellen, zie categorie 'Balken & Planken' boven in uw scherm. 

 

Kernhout

In tegenstelling tot hindernissen uit de Pro en Luxury serie zijn hindernissen uit de Basic serie voorzien van kernhouten balken. Zowel kernhouten als kruishouten balken zijn zeer geschikt voor gebruik in training, op wedstrijd of oefenparcours. Beide houtsoorten zijn even duurzaam en sterk maar verschillen op enkele details:

Scheuren:  
Kernhout wordt gezaagd uit het hart van de stam van een boom en kruishout wordt gezaagd uit de omliggende delen van het hart van de boom. Kernhout bevat meer spanning in het materiaal waardoor er meer lengte scheuren voorkomen wanneer het hout is gedroogd. Deze scheuren doen niets af aan de sterkte van de balk. Kruishout bevat minder spanning en daardoor vrijwel geen scheuren. 

Kromming: 
Wanneer hout droogt kan deze door de spanning in het materiaal krom trekken. Doordat kernhout meer spanning bevat dan kruishout is kernhout hier meer gevoelig voor. Ondanks de lichte kromming (hooguit 1 cm over de gehele lengte) zijn deze balken prima bruikbaar. Kruishout blijft nagenoeg altijd recht.

Gladheid:    
Kruishout heeft een gelijkere structuur dan kernhout waardoor het oppervlak van kruishout gladder is. 

Prijs:
Kernhout kenmerkt zich door een gunstigere prijs.

 

Thuisbezorging mogelijk voor al onze producten. Alle prijzen in onze webshop zijn inclusief BTW

0 sterren op basis van 0 beoordelingen