Kruishout hindernisbalk 3 meter ongeverfd

Levertijd: 1 tot 20 werkdagen

Hindernisbalken - Ongeschilderd, oven gedroogd - Kruishout

De balken zijn per stuk te bestellen. Lengte 3 meter. De Hindernissen Centrale levert hindernisbalken van de beste kwaliteit. Oven gedroogd waardoor direct te schilderen.

Doppen voor op de uiteinden van de balken (diameter 9,5cm) zijn los bij te bestellen en te vinden in de categorie toebehoren. De diameter van de balk is 9,5cm.

Kernhout of kruishout? 

Zowel kernhouten als kruishouten balken zijn zeer geschikt voor gebruik in training, op wedstrijd of oefenparcours. Beide houtsoorten zijn even duurzaam en sterk maar verschillen op enkele details:

Scheuren: 
Kernhout wordt gezaagd uit het hart van de stam van een boom en kruishout wordt gezaagd uit de omliggende delen van het hart van de boom. Kernhout bevat meer spanning in het materiaal waardoor er meer lengte scheuren voorkomen wanneer het hout is gedroogd. Deze scheuren doen niets af aan de sterkte van de balk. Kruishout bevat minder spanning en daardoor vrijwel geen scheuren. 

Kromming:
Wanneer hout droogt kan deze door de spanning in het materiaal krom trekken. Doordat kernhout meer spanning bevat dan kruishout is kernhout hier meer gevoelig voor. Ondanks de lichte kromming (hooguit 1 cm over de gehele lengte) zijn deze balken prima bruikbaar. Kruishout blijft nagenoeg altijd recht.

Gladheid:   
Kruishout heeft een gelijkere structuur dan kernhout waardoor het oppervlak van kruishout standaard gladder is en daardoor optisch mooier. 

Prijs:
Kernhout kenmerkt zich door een gunstigere prijs.

Alle prijzen in onze webshop zijn inclusief BTW

0 sterren op basis van 0 beoordelingen