Balk uit de 'Basic serie'. Lengte 3 meter, kernhout.

Levertijd: 1 tot 20 werkdagen

Hindernisbalk - Kernhout - blauw & wit - luxe vlakverdeling - met einddop

Hindernisbalken uit de 'Basic serie' geschilderd in blauw & wit,  luxe vlakverdeling en bandjes. De balken zijn per stuk te bestellen. Lengte 3 meter. De uiteinden (kopeinden) van de balken zijn standaard geverfd en kunnen ook worden voorzien van einddoppen (bepaal uw keuze in het keuzemenu, meerprijs €2 per balk). Deze beschermen de uiteinden tegen beschadigingen.

Laklaag

De laklaag bestaat uit een combinatie van meerdere lagen grondverf en lakverf waarbij tussentijds wordt geschuurd. Als verf gebruiken wij voor als onze balken vakverf van premium merk Wijzonol.

Basic Serie - kernhout

HindernissenCentrale.nl levert in de Budget en Basic serie balken met een gunstige prijs/kwaliteit verhouding. Daarnaast zijn ze glad geschuurd en duurzaam van kwaliteit.

Zowel kernhouten als kruishouten balken zijn zeer geschikt voor gebruik in training, op wedstrijd of oefenparcours. Beide houtsoorten zijn even duurzaam en sterk maar verschillen op enkele details:

Scheuren:
Kernhout wordt gezaagd uit het hart van de stam van een boom en kruishout wordt gezaagd uit de omliggende delen van het hart van de boom. Kernhout bevat meer spanning in het materiaal waardoor er lengte scheuren kunnen voorkomen wanneer het hout is gedroogd. Deze scheuren gaan nooit dieper dan de kern van de balk en doen daarom niets af aan de sterkte van de balk. Kruishout bevat minder spanning en daardoor vrijwel geen scheuren. 

Kromming:
Wanneer hout droogt kan deze door de spanning in het materiaal iets krom trekken. Doordat kernhout meer spanning bevat dan kruishout is kernhout hier meer gevoelig voor. Ondanks de lichte kromming (hooguit 1 cm over de gehele lengte) zijn deze balken prima bruikbaar. Kruishout blijft nagenoeg altijd recht.

Gladheid:    
Kruishout heeft een gelijkere structuur dan kernhout waardoor het oppervlak van kruishout gladder is. 

Prijs:
Kernhout kenmerkt zich door een gunstigere prijs.

Samengevat kan worden gezegd dat kruishout optisch strakker en mooier is dan kernhout maar tegelijkertijd duurder in prijs. 

 

Andere kleur, andere vlakverdeling?

**Wilt u palen bestellen in andere kleuren of motieven (vlakverdeling) dan in onze webwinkel voorkomen, dan is dit mogelijk. Graag hiervoor contact opnemen bij voorkeur per mail [email protected] of telefoon of whatsapp, zie contact informatie**

Alle prijzen in onze webshop zijn inclusief BTW

0 sterren op basis van 0 beoordelingen